Over de Award

Waarom deze award?

De vastgoedsector verduurzaamt, maar nog niet op alle fronten. Het streven naar duurzaamheid lijkt voor veel partijen nog te ver weg te staan van het dagelijkse ‘zaken doen’. Een win-win is echter mogelijk.

De award beloont leiders die persoonlijk leiderschap en lef in de bouw- en vastgoedsector hebben laten door  de gebouwde omgeving van meer kwaliteit te voorzien, deze duurzamer te maken en een gezondere leefomgeving te creëren.

De Green Leader Award moet het kaf van de koren scheiden als het gaat om duurzaamheidsambities in relatie tot de gebouwde omgeving. Dit jaar ligt het accent op de duurzaamheidsinspanningen van de genomineerden in relatie tot de bestaande bouw. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan (grote) leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die zaken echt fundamenteel anders doen of grote ambities hebben om een doorslaggevende rol te spelen  bij het verduurzamen van de bestaande bouw en bij de uitwerking en uitvoering van in het in 2016 door DGBC gelanceerde voorstel voor een Deltaplan Duurzame Renovatie. In 2018 gaan wederom op zoek naar de leider die echt duurzaam is en een voorbeeld is voor de gehele sector.

Wie mogen er genomineerd worden?

Alleen in Nederland actieve beslissers in of betrokken bij in de bouw- en vastgoedsector mogen genomineerd worden.

Procedure

  • Zowel het publiek als de juryleden mogen personen nomineren;
  • Tot en met 29 maart 2018 kunnen personen worden voorgedragen via het nominatieformulier;
  • Juryleden waarderen elke voorgedragen persoon door punten te geven per beoordelingscriterium;
  • De vijf personen met de meeste punten zijn de 5 genomineerden voor de award;
  • Het publiek kan tot dinsdag 5 juni stemmen op de genomineerden;
  • De jury weegt daarna zowel de interne als externe stemmen;
  • 1 persoon wint de Green Leader Award 2018.

Beoordelingscriteria

De jury beoordeelt de voorgedragen kandidaten op 5 onderdelen:

Aantoonbare wapenfeiten/resultaten

Aantoonbare impact op het verduurzamen bestaande gebouwde omgeving.

Leiderschap

Wat heeft deze persoon de afgelopen 12 maanden gedaan om de ontwikkeling en invoering van meer duurzame business modellen te bewerkstelligen. Hoe heeft deze persoon de uitvoering van deze fundamentele verandering in zijn/haar bedrijf geleid? In hoeverre heeft hij/zij durf getoond om een nieuwe standaard te lanceren?

Visie/ambitie

Heeft deze persoon een duidelijke (strategische) visie/ambitie op duurzaamheid voor de toekomst?

Kennis delen/transparantie

Hoe betrekt deze persoon meer kennis- en ketenpartners? Heeft u hier voorbeelden van? Welke lessen kunnen andere zakelijke leiders uit zijn/haar ervaringen trekken? Welke voorbeelden deelt deze persoon waar kennis en inspiratie kan worden gehaald. 

Integrale benadering van duurzaamheid

Hoe stimuleert deze persoon een integrale aanpak voor de verduurzaming van de bestaande gebouwde omgeving? Met welke thema's benadert deze persoon duurzaamheid?

Prijs

De winnaar ontvangt een deelname aan het DGBC Future Leaders Program 2018 voor een Young Professionals uit de eigen organisatie.

Uitreiking

De uitreiking van de award vindt plaats tijdens de PROVADA.