Laatste nieuws

08 juni 2018

Oprichter en CEO van EDGE Technologies, Coen van Oostrom heeft de Green Leader Decennial Award gewonnen. Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA werd er tijdens de uitreiking van de Green Leader Award een speciaal moment ingelast om Van Oostrom via een videoverbinding in Berlijn op de hoogte te brengen van de prijs. 

De Decennial Award werd uitgereikt vanwege het 10-jarig bestaan van de Dutch Green Building Council en is bestemd voor de persoon die de afgelopen tien jaar op innovatieve wijze heeft bijgedragen aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving.

06 juni 2018

Anneke de Vries is winnaar geworden van de derde editie van de Green Leader Award. Van de vijf genomineerden kreeg zij de meeste stemmen van het publiek. Op 6 juni op vastgoedbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam ontving De Vries de award uit handen van juryvoorzitter Peter Göbel (Algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland), winnaar van vorig jaar. Peter Göbel: “Er worden grote slagen gemaakt bij kantoren, we zien dat er bij retail nog wel stappen gemaakt moeten worden en Anneke is in staat om mensen in beweging te krijgen. Dat heeft ze bij Albert Heijn laten zien.

04 juni 2018

Wie gaan de gebouwde omgeving in Nederland versneld verduurzamen? Welke leiders combineren lef en doorzettingsvermogen met hun grote impact en hun aantoonbare wapenfeiten? Op woensdag 6 juni wordt tijdens de PROVADA de winnaar van de Green Leader Award 2018 bekend gemaakt.

09 mei 2018

De genomineerden voor de Green Leader Award 2018 zijn bekend. Uit alle inzendingen heeft de jury onder leiding van de winnaar van vorig jaar Peter Göbel, vijf duurzame leiders geselecteerd: Bram Adema (CEO, CFP Green Buildings), Robbert van Dijk, (Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund, a.s.r. real estate),  Daan van der Vorm (CEO VORM Holding), Anneke de Vries (SVP Real Estate, Construction en Franchise, Albert Heijn) en Ronald van der Waals (Fund Manager CBRE Dutch Office Fund, CBRE Global Investors) maken kans op de Green Leader Award 2018.

15 maart 2018

Donderdag 29 maart sluit de inzendtermijn voor de Green Leader Award.  Je hebt nog twee weken om je duurzame leider te nomineren voor deze award. Uit alle inzendingen selecteert de jury, bestaande uit gerenommeerde vertegenwoordigers uit de sector, finalisten. Deze finalisten worden geportretteerd in het magazine PropertyNL. Tijdens PROVADA op woensdag 6 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

02 februari 2018

Dutch Green Building Council organiseert in samenwerking met PropertyNL en PROVADA voor het derde jaar op rij de Green Leader Award. Dit is dé onderscheiding voor duurzame leiders die zich inzetten voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen Onno Dwars (Ballast Nedam Ontwikkeling) en Peter Göbel (ING Real Estate Finance) deze prijs. Tijdens PROVADA op woensdag 6 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Kandidaten nomineren kan vanaf vandaag via www.greenleaderaward.nl.

07 juni 2017

Wie gaan de gebouwde omgeving in Nederland versneld verduurzamen? Welke leiders combineren lef en doorzettingsvermogen met hun grote impact en hun aantoonbare wapenfeiten? Deze duurzame man of vrouw komt in aanmerking voor de Green Leader Award, een initiatief van Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met PropertyNL en de Provada.

31 mei 2017

Peter Göbel, directeur ING Real Estate Finance is winnaar geworden van de tweede editie van de Green Leader Award. Van de vijf genomineerden kreeg hij de meeste stemmen van het publiek. Op 31 mei op vastgoedbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam ontving Peter Göbel de Green Leader Award uit handen van Onno Dwars, commercieel directeur van Ballast Nedam en winnaar van vorig jaar. Göbel reageert: “Eigenlijk gaat het helemaal niet om deze prijs. Het gaat om de aandacht die we gezamenlijk voor het onderwerp duurzaamheid genereren. Deze award is van ons iedereen.”

29 mei 2017

Directeur Lex de Boer van de Gronings–Drentse woningcorporatie Lefier excuseert zich alvast voor zijn metaforen over groen leiderschap. ‘Ik kan het niet helpen, ik ben nu eenmaal zeiler...’ Volgens De Boer moet een duurzaam leider ‘op eigen kompas durven varen’, ‘kunnen navigeren’ en ‘varen in de veilige zone’. Dat is niet makkelijk, geeft hij toe. Sterker nog, dat is verdomde moeilijk. 

Lees het complete interview in PropertyNL.

29 mei 2017

Coert Zachariasse, directeur van Delta Development Group, wil de wereld een beetje mooier maken. ‘Dát is mijn vertrekpunt, mijn programma in het leven.’ In zijn beginjaren als directeur voelde het licht onwennig om dat hardop te zeggen. ‘Zelfs een beetje pretentieus misschien. Maar het is wel waar!’ 

Lees het complete interview in PropertyNL.