Derde editie Green Leader Award van start

Dutch Green Building Council organiseert in samenwerking met PropertyNL en PROVADA voor het derde jaar op rij de Green Leader Award. Dit is dé onderscheiding voor duurzame leiders die zich inzetten voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen Onno Dwars (Ballast Nedam Ontwikkeling) en Peter Göbel (ING Real Estate Finance) deze prijs. Tijdens PROVADA op woensdag 6 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Kandidaten nomineren kan vanaf vandaag via www.greenleaderaward.nl.

De Green Leader Award is in het leven geroepen om door middel van leiderschap een versnelling te realiseren in het verduurzamen van de vastgoedsector. Er worden de laatste jaren goede stappen gezet, maar om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen zijn grotere sprongen noodzakelijk. Inspirerende leiders zijn hierbij essentieel.

Op zoek naar leiders met lef

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council hierover: “We hebben leiders nodig die lef tonen en anders en vooruitstrevend durven te denken. En we hebben leiders nodig met een persoonlijke drive om de wereld mooier te maken en daarmee ook een krachtige impuls te geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Naar deze mensen zijn we op zoek.”

Peter Göbel van ING Real Estate Finance won de Green Leader Award 2017. Hij nam als vastgoedfinancier het voortouw door al zijn klanten te verplichten een verduurzamingsplan in te dienen voor hun panden. In 2023 wil ING alleen nog ‘groene’ gebouwen in portefeuille hebben. Omdat Göbel de award vorig jaar won, is hij nu juryvoorzitter van de Green Leader Award. 

Juryvoorzitter Peter Göbel: “De verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving is groot en urgent. Gelukkig zie ik de laatste jaren een versnelling op gang komen. Door het maatschappelijk debat, door veranderende wet- en regelgeving én door een ambitieus bedrijfsleven. Leiderschap speelt hierbij een belangrijke rol. Met de Green Leader Award wordt leiderschap in de gebouwde omgeving gewaardeerd. Ik kijk dan ook zeer uit naar wie de volgende editie wint. Niet dat het per se om winnen gaat, maar wel omdat we nog meer leiders nodig hebben om de transitie te versnellen.”

De winnaar wordt bekend op PROVADA

Tot 15 maart is het mogelijk om kandidaten te nomineren. Daarna selecteert de jury, bestaande uit gerenommeerde vertegenwoordigers uit de sector, finalisten. Deze finalisten worden geportretteerd in het magazine PropertyNL. Op PROVADA wordt de winnaar bekendgemaakt. Die mag zich een jaar lang Green Leader noemen en heeft daarmee ook de verantwoordelijkheid zijn of haar leiderschap in te zetten voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Green Leader Award op www.greenleaderaward.nl.